Do – Tai

Een veilige manipulatie methode uit Japan

 

Do is beweging; tai staat voor lichaam. Simpel gezegd bestaat de behandeling van de cliënt uit het op een natuurlijke manier leren bewegen van het lichaam: door bewust te stretchen krijgt het lichaam meer ruimte, waardoor de pijnklacht doorgaans heel snel verdwijnt.

De techniek werd ontwikkeld in Japan door Masaki Oshima. De kinesioloog, osteopaat en chiropractor heeft deze techniek ontwikkeld vanuit de spierreflex test van de kinesiologie. De cliënt wordt behandeld tijdens een beweging en de manipulatie is zacht en pijnloos. Zeer effectief bij het corrigeren van de wervelkolom, de stand van het bekken en bij beenlengte verschil, alles met 1 doel: klachten verhelpen. Door de bijbehorende thuisoefeningen is het resultaat na een aantal keer blijvend, dus u hoeft niet lang terug te komen. In Japan is Do tai al decennia een begrip en er zijn meer dan 200 praktijken.

Do Tai-therapie is makkelijk en uitstekend te combineren met andere therapievormen zonder elkaar tegen te werken. Omdat de diagnose en behandeling heel duidelijk zijn vastgesteld per klacht.

* Diagnose en correctiemethode voor het bekken en de beenlengte.

* Release techniek van de hele wervelkolom (C/T/L/S)

* Behandeling voor spit, (lage) rugpijn, ischias, sprained neck en andere nekpijn, frozen shoulder

Afhankelijk van de situatie combineer ik met shiatsu.