Behandeling

De cliënt ligt (gekleed) op een futon (Japans matras).  Over het algemeen wordt een Shiatsu behandeling als een zeer prettige en diep  ontspannende ervaring beschouwd.

In de behandeling wordt druk uitgeoefend op de meridianen met de handen, voeten,  ellebogen en knieën. Soms worden er lichte manipulaties en strekkingen uitgevoerd.
Voor een behandeling wordt aanbevolen makkelijk zittende (liefst) katoenen kleding te dragen (mee te brengen) en schone dunne sokken.

Net zoals bij de acupunctuur werkt ook de klassieke Shiatsu  wat langer door. Dit is dus een bijkomend voordeel ten opzichte van bijv. een ontspanningsmassage

Shiatsu is van oorsprong een preventieve geneeskunst. Daarom worden regelmatige “checkups” sterk aanbevolen. Eens per maand of 6 x per jaar zijn de meest gebruikelijke termijnen. Bij een acuut of chronisch probleem wordt 1 x per week gedurende 3 of 4 weken aanbevolen als behandelplan.

Als therapeute ben ik verbonden aan de beroepsvereniging N.V.S.T waardoor consulten geheel of gedeeltelijk door de meeste verzekeraars zullen worden vergoed, afhankelijk van de vorm van verzekering die u heeft. Check dit altijd bij uw verzekeraar.

Zie ook de behandelovereenkomst op de pagina met Tarieven.

 

Waarneming:  op het moment dat ik ziek ben, vindt er geen vervanging plaats. De behandeling gaat dan niet door en wordt naar een andere datum verplaatst. In geval van langdurige ziekte of tijdens andere langerdurende afwezigheids periodes wordt een waarnemer toegewezen. De client is vrij om te kiezen behandelingen voort te zetten bij de waarnemer of er (tijdelijk) mee te stoppen. Mijn waarnemer is:

Mw. Miwa Tamamoto, Praktijk voor Shiatsu therapie te Alkmaar. www.izumi.nl.

Bij waarnemerschap kan met toestemming van de client het clientdossier overgedragen worden aan de waarnemer.

 

Als therapeute, verbonden aan de N.V.S.T. ben ik onderhevig aan Klacht- en Tuchtrecht